Četvorica pljačkaša naoružani automatskim puškama opljačkali “Bingo” u Bugojnu

Policija traga za nepoznatim osobama koje su sinoć oko 19 sati opljačkale Tržni centar “Bingo” u ulici Ciglane u tom gradu.

-Razbojništvo je izvršeno od četiri maskirane osobe, koje su bile naoružane s dvije automatske puške i jednim pištoljem nepoznate marke. Istragom se došlo do saznanja da su navedene osobe nasilno otvorile bočna vrata kroz koja su ušli u objekt, a zatim uz prijetnju oružjem prema zaštitarima, otuđili novac u iznosu oko 64.000 KM, nakon čega su se vozilom marke “Audi A4” udaljili u nepoznatom pravcu – potvrđeno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

O događaju su obaviještene sve policijske patrole, kao i policijske stanice, te je pokrenuta opsežna potraga za počiniocima navedenog krivičnog djela.

Izvršena je blokada užeg i šireg područja općine Bugojno, kao i blokada putnih komunikacija prema susjednim općinama.

Nedugo nakon pljačke, u naselju Goruša pronađeno je zapaljeno vozilo “Audi A4”, za koje se sumnja da je korišteno prilikom izvršenja razbojništva.

Uviđaj na mjestu događaja izvršili su policijski službenici MUP-a SBK, u saradnji s policijskim službenicima PU Bugojno.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, u saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom, poduzimaju mjere i radnje, s ciljem pronalaska i hapšenja počinilaca krađe u spomenutom tržnom centru.

Pročitajte...