CIKBiH: Rezultati prijevremenih izbora za načelnike i gradonačelnike

Prema preliminarnim, nezvaničnim i nekompletnim rezultatima Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, najviše glasova na prijevremenim izborima za gradonačelnika Doboja osvojio je nezavisni kandidat Boris Jerinić, koji je osvojio 89,40 posto glasova.

Kandidat HDZ-a BiH Stjepan Piljić izabran je za načelnika općine Domaljevac-Šamac, dok je kandidat SNSD-a Nebojša Karać dobio najviše glasova na prijevremenim izborima za načelnika općine Ribnik.

Za načelnika Bosanskog Petrovca najviše glasova dobio je nezavisni kandidat Dejan Prošić (29 posto), dok je  kandidat SDA Mersudin Nanić novi načelnik Bužima.

Prema preliminarnim rezultatima, kandidatkinja SNSD-a Dušica Runić nova je načelnica općine Drvar, a kandidat SNSD-a Mirko Ćurić dobio je najviše glasova na prijevremenim izborima za gradonačelnika Trebinja.

Nezavisni kandidat Milorad Gligić dobio je najviše glasova na prijevremenim izborima za načelnika općine Bosansko Grahovo, a kandidat SDA Aldin Šljivo dobio je najviše glasova na prijevremenim izborima za načelnika općine Kakanj.

(RTVTK/FENA) E.F.