CK TK: Dodjeljena priznanja “Volonter godine”

Crveni križ Tuzlanskog kantona bio je domaćin ceremonije dodjele priznanja “Volonter godine”, koje se organizuje na Međunarodni dan volontera. Priznanja su podjeljenja u 10 kategorija i poticaj su za sve one koji pomažu rad Crvenog križa, ali i društva u cjelini.

Alana Osmanović iz Gradačca već pet godina aktivno je uključena u rad Crvenog križa. Dobitnica je prizanja “Volonter godine” u kategorije širenju znanja o Crvenom križu. Ponosna je na svoj rad i kaže da joj je volonterski rad donio mnogo ličnih uspjeha.

  • Učestovala sam u svim akcijama i svim dijelovima koje CK zastupa, od prve pomoći do dobrovoljnog darivanja krvi… Djelovanje za vrijeme pandemije kovid i još mnogo toga.

Volonteri su stub rada Crvenog križa, naglašava Merima Sarajlić, sekretar Crvenog križa TK. Priznanje “Volonter godine” koje dodjeljuju u povodu Međunarodnog dana volontera, danas je dobilo više od 30 osoba iz svih dijelova FBiH. Njihov rad posebno je bio važan tokom pandemije korona virusa.

  • Jedan od principa CK je volonterizam i CK počiva na snazi koju volontri daju. – naglašava Sarajlić.

U saradnji sa kancelarijom Švicarskog Crvenog križa u BiH za sutra je najavljena dodjela zahvalnica najzaslužnijom volonterima treće životne dobi.

Pročitajte...