Članice delegacije PSBiH na sastanku Parlamentarnog plenuma Energetske zajednice

Članice Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnom plenumu Energetske zajednice Snježana Novaković – Bursać i Marina Pendeš učestvovat će na sastanku Parlamentarnog plenuma Energetske zajednice, koji će 23. novembra biti održan u Beogradu.

Na sastanku Parlamentarnog plenuma, koji se održava uoči sjednice Ministarskog savjeta Energetske zajednice, bit će razmotren dokument pod nazivom “Plan puta za dekarbonizaciju Energetske zajednice 2021. – 2027.”

Parlamentarci iz zemalja članica Energetske zajednice u okviru Plenuma učestvovat će i u radu okruglog stola posvećenog cijenama ugljenika i mehanizmu za granično prilagođavanje emisije ugljenika, o čemu će govoriti predstavnici Evropske komisije, Evropskog parlamenta i Sekretarijata Energetske zajednice.

U ime Republike Srbije, koja ove godine predsjedava Energetskom zajednicom, učesnike sastanka pozdravit će predsjednik Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Narodne skupštine Republike Srbije Veroljub Arsić.

Učesnicima će se, kako je predviđeno, obratiti i predsjednik Odbora za industriju, istraživanje i energetiku Evropskog parlamenta Cristian-Silviu Buşoi, najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(RTVTK/Fena)

Pročitajte...