Crnadak u odvojene posjete primio veleposlanice Slovenije i Luksemburga

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je u odvojenim posjetima veleposlanicu Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini Zoricu Bukinac i veleposlanicu Velikog Vojvodstva Luksemburg za BiH sa sjedištem u Luksemburgu Sandru Thein.

Kako je saopćeno iz MVP-a BiH, ministar Crnadak i veleposlanica Bukinac iskazali su zadovoljstvo razinom bilateralnih odnosa i suradnje i opredijeljenost za daljnjim unapređenjem ukupnih odnosa dvije zemlje. Crnadak je informirao veleposlanicu o aktualnostima na polju europskih integracija BiH i suradnji BiH sa susjednim zemljama i zemljama u regiji.

Razmijenjene su informacije o predstojećim parlamentarnim izborima u Sloveniji i BiH.

Ministar Crnadak je iskazao zadovoljstvo dodjeljivanjem agremana novom veleposlaniku BiH u Republici Sloveniji koji će, kako je izvijestio, sredinom idućeg mjeseca preuzeti dužnost, čime će BiH nakon više od dvije godine imati predstavnika na najvišoj diplomatskoj razini u Sloveniji. Ocijenio je da je to ujedno garancija za razvoj dugoročno dobrih odnosa dvije države.

Tijekom sastanka sa veleposlanicom Luksemburga Sandrom Thein, bh. ministar vanjskih psolova je naglasio značaj koji je priprema odgovora na Upitnik Europske komisije imala za proces europskih integracija BiH i izrazio nadu da će odluka o dodjeli kandidacijskog statusa za BiH, iako nije određena rokom, biti donesena 2019. godine.

Zahvalio je Luksemburgu na kontinuiranoj potpori i izrazio uvjerenje da će ona biti nastavljena u sljedećim fazama pristupanja BiH Europskoj uniji.

Razgovarano je i o suradnji BiH sa susjednim zemljama, aktivaciji Akcijskog plana za članstvo u NATO-u (MAP), te drugim bilateralnim i regionalnim pitanjima.

Ministar Crnadak je ovom prilikom uputio poziv ministru vanjskih poslova Luksemburga Jeanu Asselbornu da posjeti Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

Pročitajte...