Da li je moguća izgradnja Olimpijskog bazena u Tuzli?

Nekada najtrofejniji i najuspješniji plivački klubovi u BiH nalaze se na rubu opstanka zbog nedostatka uslova za rad i potrebne infrastrukture. Naime , oko 400 članova plivačkih klubova iz Tuzle i Lukavca već 20-tak dana ne treniraju, jedini bazen koji im je bio na raspolaganju nije u funkciji.

Iz Plivačkih klubova upućuju svakodnevne apele da se pokrene izgradnja Gradskog bazena u Tuzli.  Sve ovo je dugogodišnjeg sportskog radnika i trenera plivanja, a trenutno gradskog vijećnika Omera Delalića motivisalo da pokrene Inicijativu za izgradnju Olimpijskog bazena u Tuzli. Inicijativa je upućena Gradskom vijeću na posljednjoj sjednici.

Kako kaže vijećnik Delalić Tuzla se može pohvaliti rezultatima svojih plivačkih takmičara. Izgradnja bazena olimpijskih dimenzija zvuči kao veliki zalogaj za jedan Grad ali Delalić je tražio i podršku Plivačkog saveza BiH za svoju ideju. Kada bi se u projekat uključile i kantonalne odnosno federalne institucije vlasti njegova realizacija ne bi bila nemoguća misija – kazao je vijećnik Delalić.

 

 

Pročitajte...