‘Dan otvorenih vrata’: Fabrika cementa Lukavac ugostila brojne građane

Uposlenici Fabrike cementa Lukavac ugostili su, u svom zelenom parku jedanaesti put zaredom, brojne građane Lukavca i okoline. ‘Dan otvorenih vrata 2019’ protekao je u ugodnom i kreativnom druženju svih generacija, u prijateljstvu s prirodom.

Direktor prodaje i marketinga Fabrike cementa Lukavac Nihad Begić istakao je da je glavni cilj te, već tradicionalne manifestacije, da se stanovništvo informira o novitetima i rezultatima djelovanja te kompanije, te da se zajedničkim druženjem ulože dodatni napori za unaprjeđenje životne okoline i pojača briga o prirodi.

– Naš projekt ‘U prijateljstvu s prirodom’ pokrenut je prošle godine, pokazao je odlične učinke, te su pozitivne reakcije stanovništva, posebno djece i omladine. Efekti saradnje na tom projektu, sa mnogim školama, obdaništima i eko organizacijama (ne samo u Lukavcu nego i širom BiH) prvenstveno su brojna novozasađena stabla, očišćeni i uređeni prostori od društvenog značaja, projekti reciklaže… – kazao je Begić.

Uz raznovrsne zabavne sadržaje, brojne sportske aktivnosti i nagrade posebna pažnja je bila posvećena edukativnim sadržajima.

Učenici Osnovne škole ‘Lukavac Grad’ promovirali su projekt prikupljanja PET ambalaže, dok je Udruženje ‘Eko Život’ predstavilo sisteme upravljanja ambalažnim otpadom.

Lukavac Cement organizirao je i kreativnu radionicu, uposlenici sa djecom pravili su smjese i predmete od cementa i betona.

Fabrika cementa Lukavac d.d. vodeći je proizvođač portland i zidarskog cementa u Bosni i Hercegovini. Od 2001. godine članica je poslovne grupe Asamer iz Austrije. Svojim inovativnim pristupom, strategijom kontinuiranog ulaganja u najsavremenije tehnologije još 2008. je proglašena najvećom ‘green field’ investicijom i ‘Najboljim stranim investitorom’ u BiH. Svojim odnosom i zalaganjem za očuvanje životne okoline stekla je naziv ‘Zelena fabrika cementa’, koji se temelji na certifikatima ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004, u skladu s najboljim evropskim praksama i standardima.

Pročitajte...