Danas i narednih nekoliko dana uglavnom oblačno ali ne i hladno vrijeme

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. U jutarnjim satima, kiša i pljuskovi se očekuju u sjeverozapadnim područjima. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. U Hercegovini kiša se očekuje poslije podne. Padavine nisu obilne. Vjetar slab do umjeren jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 25.10.2020 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša se očekuje tokom jutra, u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 26.10.2020 (Ponedjeljak)., u Bosni malo do umjereno oblačno. U Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u južnim i istočnim područjima i sa slabom kišom. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje do 21 stupanj.

PROGNOZA VREMENA ZA 27.10.2020 (Utorak)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim područjima. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu do 21 stupanj.