Danas i sutra više sunca, od utorka kiša…

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Po kotlinana i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje do 24 stupnja.

02.10.2017 (Ponedjeljak)., u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je mala ili niska oblačnost. Vjetar slab promijenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22, na jugu do 25 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 03.10.2017 (Utorak)., u zapadnim područjim pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. U drugoj polovini dana postupno naoblačenje. Krajem dana i u večernjim satima, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima sa kišom. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu od 9 do 13, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22, na jugu do 25 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 04.10.2017 (Srijeda)., pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Tokom prije podneva, padavine će oslabiti, a postupno i prestati u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, a poslije podne i u ostalim djelovima. Jutaranja temperatura od 7 do 13, na jugu do 16, a najviša dnevna od 14 do 20, na jugu do 24 stupnja.

Nedjelja 01.10.2017. godine. Uz stabilnije vremenske prilike i više sunca, meteoropati i hronični bolesnici u manjoj mjeri će osjećati tegobe. U centralnim i istočnim područjima zemlje, usljed mjestimično dužeg zadržavanja magle, kod osjetljivijih osoba moguće su slabije poteškoće. Tokom jutra će biti svježije, čemu bi trebali posvetiti pažnju.

Ponedjeljak 02.10.2017. godine Slično kao u dane vikenda, uz povoljne biometeorološke prilike većina ljudi će biti boljeg raspoloženja. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, obzirom da će nakon svježijeg jutra tokom dana biti toplije. Sa približavanjem noći, kod osjetljivih osoba moguće su manje poteškoće kao posljedica probližavanja promjene vremena.

Pročitajte...