Danas nestabilno vrijeme: Evo šta nas očekuje narednih dana

Danas u većem dijelu naše zemlje nestabilno vrijeme. Prije podne pretežno sunčano. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima ujutro će biti magle ili niske naoblake. Jači razvoj oblačnosti od sredine dana prema večernjim satima će usloviti pljuskove i grmljavinu. Padavine se ne očekuju na jugu i sjeverozapadu zemlje. Vjetar slab većinom jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 31°C.

Početak sedmice obilježit će nestabilno vrijeme, a koje će od sredine dana prema večernjim satima usloviti pljuskove i grmljavinu. Padavine se ne očekuju na jugu zemlje. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C.

Prema najavama meteorologa, u utorak nas očekuje oblačno vrijeme. Pljuskovi se očekuju u sjevernim područjima Bosne. U noći na srijedu se očekuje dolazak slabog frontalnog poremećaja sa zapada. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C, na jugu do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C.

Pročitajte...