Danas oblačno, kiša i snijeg

Danas u većem dijelu zemlje se prognozira oblačno vrijeme. Većinom sa slabim snijegom, u nizinama i slabom kišom. Sunčanije na jugu i zapadu Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje od 0 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C.

U utorak, 19.12.2017., prije podne u većem dijelu Bosne se prognozira oblačno vrijeme sa slabim snijegom u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini i jugozapadu Bosne vedro. U drugoj polovini dana u oblačnim područjima postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu zemlje od -3 do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka između -4 i 0°C, na jugu zemlje od 3 do 6°C.

U srijedu, 20.12.2017., od jutarnjih sati do sredine dana prolazno naoblačenje sa sjevera će preći preko Bosne i Hercegovine. U drugom dijelu dana u Hercegovini sunčano, a u Bosni umjerena naoblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4°C, na jugu zemlje od -4 do -1°C. Najviša dnevna temperatura zraka između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 2 do 4°C.

U četvrtak, 21.12.2017., prognozira se novo naoblačenje koje će u Bosni od poslijepodnevnih sati prema kraju dana usloviti slabu kišu u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. U Herecegovini umjerena naoblaka. Vjetar u Bosni slab južnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu zemlje od -4 do -1°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 6°C.

Biometeorološke prilike biće ugodnije u odnosu na protekli period. Na jugu će opšta slika, uz više sunca, biti ljepša. U Bosni stabilnije, pri tome hladno vrijeme, kod osjetljivih osoba može uzrokovati jačanje tegoba. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura u većem dijelu dana.

 

Pročitajte...