Novim projektima započela nova programsku shema RTVTK

U novu sezonu emitovanja programa, Radio – televizija Tuzlanskog kantona ulazi sa novim, ali i provjereno dobrim postojećim sadržajima. Studijske inovacije i kadrovska osvježenja u vidu novih lica pred kamerama, upotpunjena su, nadamo se, zanimljivim programom koji, sve do juna iduće godine, dopunjava i bogata ponuda dokumentarnih serijala, uz najavljeni redizajn našeg WEB portala…

Dvadeseti septembar svojevrsna je prekretnica u programskoj ponudi RTVTK koju smo i ove godine, osim zadovoljenja profesionalnih standarda, željeli što više prilagoditi vašem ukusu i željama. Prvim testom u vidu trosatnog Jutarnjeg programa, danas smo ušli u vaše domove u okviru nove programske šeme naše medijske kuće. Nismo ni sumnjali da će naš studio u novom ruhu i izmjenjeni koncept emisije te, premijerno izvedeni kulinarski šou “Ko danas kuha”, koji će biti emitovan radnim danima u tri termina, privući vašu pažnju. Osim jutarnjeg programa pod nazivom “Dobro jutro TK” svaki radni dan uživo emitujemo i popodnevnu emisiju “Dobar dan TK” – kaže Dino Osmanović, izvršni direktor za program RTVTK. Dodaje da, Pored inoviranja postojećih emisija, u programsku šemu je, u cilju što bolje promocije sporta u TK, vraćena emisija “Brže više bolje”. Od novih emisija je “Noćni razgovori” koja se premijerno emituje večeras ( 20.septembra ), dok je sinoć imala i svoju premijeru na našem WEB portalu www.rtvtk.ba. Zadržani su provjereno gledani sadržaji uz napomenu da se neki emituju drugim danom nego inače. Tako je u včernjim terminima emisija “Aktuelno” na programu utorkom, srijeda je vrijeme za “Bosnoljublja”, a četvrtak za emisiju “Intervju” koja će biti emitirano petnaestodnevno, odnosno smjenjivati se sa emisijom “Poslaničke inicijative”. Programsku ponudu će upotpuniti i kvalitetne dokumentarne emisije i serijali, a poseban akcenat će biti na BBC produkciji ovakve vrste. “Postojeća šema koja će vrijediti do juna iduće godine pretrpjeće i izvjesne izmjene do tog perioda” – poručio je Osmanović.