Danas predstavljanje organskih proizvođača i njihovih proizvoda

Savez udruženja organskih proizvođača FBiH, na redovnoj sjednici danas u Sarajevu donijet će odluke o daljim aktivnostima razvoja ORGANSKO FBiH za 2018. godinu.

Kako je najavljeno iz Saveza udruženja organskih proizvođača FBiH, uz bogatu degustaciju organske hrane koju će spremati članovi Udruženja BiH kuhari, kao i Udruženja ljubitelja palačinaka bit će predstavljeni organski proizvođači i njihovi proizvodi u Centru za razvoj i podršku organskim proizvođačima u Wisa centar Stup Novi Grad Sarajevo.

U sklopu svečanosti ORGANSKO FBiH, u znak zahvalnosti i podrške organskom sektoru, bit će dodijeljeno priznanje „Zlatna korpa organskih proizvoda“ VF KOMERCU.

Za dostignute rezultate u organskom sektoru na područu Unsko-sanskom kantonu bit će dodijeljeno priznanje Asocijaciji organskih proizvođača USK, Fatimi Gerzić obrt TIM-MED, Asocijaciji organskih proizvođača TK, Almasi Huskič i Asocijaciji organskih proizvođača SBK/KSB, Enveru Avdić ESOF.

Organizatori najavljuju da će sutra u 12 sati biti održana i pres-konferencija na kojoj će se medijima obratiti predstavnici udruženja i proizvođača.

Iz Saveza udruženja organskih proizvođača FBiH pozivaju ljubitelje organske hrane i kupce da im se pridruže, kao i sve druge predstavnike institucija i udruženja.

Pročitajte...