Danas sunčanije i narednih dana, porast tepmeratura…

Danas, (u nedjelju 08.10.2017.), u jutarnjim satima u Hercegovini, na istoku i sjeveroistoku Bosne pretežno sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje. U ostatku naše zemlje pretežno oblačno. Prema kraju dana i u večernjim satima smanjenje oblačnosti. Poslije podne ili u večernjim satima ponegdje u centralnim i sjevernim područjima Bosne je moguća slaba kiša ili rosulja. Vjetar u Bosni slab zapadni i jugozapadni, a u Hercegovini, prije podne, slaba bura, a poslije podne zapadni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature od 1 do 7, na planinama do -2, jugu od 8 do 11, a dnevne od 12 do 18, na jugu do 21 °C.

U ponedjeljak 09.10.2017., u većem dijelu naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost. Slaba kiša ili rosulja je moguća ponegdje na sjeverozapadu Bosne, a u večernjim satima ponegdje u Posavini. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 10 do 13, a dnevne od 15 do 21, na jugu do 23 °C.

U utorak 10.10.2017., u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni uglavnom pretežno oblačno vrijeme. Povremena i slaba kiša ili rosulja je moguća u Posavini i na sjeveroistoku Bosne. Jutarnje temperature od 5 do 10, na jugu do 13, a dnevne od 15 do 20, na jugu do 23 °C.

U srijedu 11.10.2017., u Hercegovini sunčano. U Bosni prije podne pretežno sunčano sa maglom po kotlinama, a poslije podne naoblačenje. Poslije podne ili u večernjim satima u Bosni sa kišom. Jutarnje temperature od 5 do 10, na jugu do 13, a dnevne od 16 do 22, na jugu do 24 °C.

Bioprognoza povoljnija

Nedjelja 08.10.2017. godine Mjestimično tmurno vrijeme u prijepodnevnim satima, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati poteškoće. Tokom jutra neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće. Sa odmicanjem dana, opšta slika će se postepeno popravljati pa će se i tegobe kod osjetljivih osoba djelimično umanjiti. U Hercegovini će biti sunčanije i ugodnije.

Ponedjeljak 09.10.2017. godine Uz stabilnije vrijeme sa dužim sunčanim intervalima većina populacije će se osjećati bolje, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti. Jutro će biti prohladno, izraženije u unutrašnjosti zemlje, stoga je preporučljivo biti oprezniji u ovom periodu i primjereno se odjenuti. U nastavku dana će otopliti, što će opštu sliku činiti ugodnijom.

 

Pročitajte...