Danas sunčano i toplo: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Jači razvoj oblačnosti će u poslijepodnevnim i večernjim satima uvjetovat lokalne pljuskove i grmljavinu koji su najizgledniji u Krajini, centralnim i zapadnim područjima Bosne i sjevernim dijelovima Hercegovine.

Lokalno je moguća i pojava grada. Vjetar slab, južnog i jugozapadnog smjera. Nnajviše dnevne temperature zraka između 32 i 37, na jugu zemlje do 39 stepeni.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i veoma vruće.Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu do 24, a najviša dnevna temperatura zraka između 33 i 40 stepeni.

U utorak, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Krajem dana i tokom noći, u zapadnim područjima sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu do 24, a najviša dnevna temperatura zraka između 31 i 37 stepeni.

U srijedu, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Krajem dana, u zapadnim područjima sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U večernjim satima, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu do 24, a najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 36 stepeni.

Pročitajte...