Danas sunčano, temperature do 10 stepeni

Danas se u Bosni i Hercegovini, prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje da će jutro biti pretežno sunčano uz postepen porast naoblake tokom dana. Po kotlinama centralne i istočne Bosne magla i niska oblačnost.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 10 stepeni.

Budite svjesni lokalno guste magle. Može izrazito uticati na rutinske aktivnosti na otvorenom. Može izazvati kašnjenje letova i zatvaranje aerodroma, otežane uslove za vožnju i duže vrijeme putovanja – navodi se na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Bimeterološka prognoza

Mada će preovladavati stabilnije vremenske prilike, biometeorološka prognoza i dalje će biti relativno nepovoljna. Vedrije jutro praćeno jačim zahlađenjem, uz mjestimičnu maglu u unutrašnjosti, loše će djelovati na osjetljive osobe. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, umanjiti boravak na otvorenom i ne izlagati se pretjeranim naporima. U drugom dijelu dana opšta slika djelimično će se popraviti, uz blagi porast temperatura zraka.

Pročitajte...