Danas sunčano vrijeme, temperature do deset stepeni

Danas se očekuje prolazno vrijeme s više oblačnosti prije podne. U drugoj polovini dana sunčano. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i jedan, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i deset stepeni.

Prvog dana nove 2018. godine prije podne se očekuje postepeno povećanje oblačnosti. U drugoj polovini dana kiša. Slabije padavine na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. U Bosni od večernjih sati vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i dva, na jugu zemlje do četiri, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i devet stepeni.

I u utorak oblačno sa kišom, na planinama snijeg. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura sa olujnim udarima. Temperatura zraka uglavnom između dva i sedam, na jugu zemlje do devet stepeni.

Pročitajte...