Danas sunčano, narednih dana promjenljivo, temperature iznad prosjeka

Danas će većinom preovladavati sunčano vrijeme. U Bosni je lokalno moguća magla ujutro u centralnim i istočnim područjima i na krajnjem sjeveru. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C.

Prama prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u ponedjeljak će većinom preovladavati sunčano vrijeme. Lokalno je moguća magla ujutro u centralnim i istočnim područjima Bosne. Na krajnjem sjeveru Bosne je moguća dugotrajna niska naoblaka. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i četiri stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 13 stepeni Celzijusovih.

U utorak, pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini lokalno sa slabim kratkotrajnim pljuskom. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i četiri stepena, a najviša uglavnom između sedam i 12 stepeni Celzijusovih.

U srijedu, takođe, pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme. U Hercegovini i jugozapadu Bosne lokalno sa slabim pljuskovima. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Od večernjih sati i tokom noći na četvrtak izgledni su i olujni udari juga brzine od 60 do 80 kilometara na čas. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar je slabiji u odnosu na ostala područja. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 13 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak se prognozira oblačno sa kišom. Više padavina u Hercegovini. U Bosni vjetrovito ujutro, a u Hercegovini vjetrovito do poslijepodnevnih sati. U noći na petak u Bosni vjetar mijenja smjer na sjever kada je izgledno da kiša pređe u snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i šest stepeni, na jugu zemlje do osam stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i 10 stepeni, na jugu zemlje do 12 stepeni Celzijusovih.

Uz stabilno vrijeme i povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše izražene.

Pročitajte...