Danas uglavnom sunčano uz umjerenu oblačnost

U Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili rosuljim. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu od 6 do 10, a najviša dnevna od 8 do 15 stupnjeva.

Bioprognoza nepovoljna

Oblačno uz povremene padavine, izraženije u Hercegovini i na jugozapadu BiH, kod osjetljivih osoba će uzrokovati pojačane tegobe u vidu neraspoloženja, nesanice i glavobolje. Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne, mada bi opšta slika mogla biti nešto ugodnija usljed povremenih kraćih sunčanih intervala, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

PROGNOZA VREMENA ZA 7.01.2018 (Nedjelja)., umejreno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u zapadnim područjima može pasti i malo kiše. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu od 8 do 11, a najviša dnevna od 8 do 15 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 8.01.2018 (Ponedjeljak)., umejreno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu od 8 do 11, a najviša dnevna od 8 do 15 stupnjeva.

Pročitajte...