Danas uglavnom sunčano, od ponedjeljka kiša

Danas uglavnom sunčano u većem dijelu u Bosne i Hercegovine, tokom dana naoblačenje. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na ponedjeljak i potpuno oblačno vrijeme. Krajem dana kiša se prognozira u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Jačanje juga u noći na ponedjeljak kada se većinom očekuju jaki udari od 50 do 60 km/h. U Krajini, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne tokom noći su mogući i olujni udari juga od 60 do 75 km/h. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19°C.

U ponedjeljak, 12.03.2018., u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne pretežno oblačno sa kišom gdje se prognozira 20 do 50 litara kiše po metru kvadratnom. U većem dijeli Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa prolazno slabijim padavinama prijepodne. Veći dio dana vjetrovito, od poslijepodnevnih sati jugo će oslabiti. Jutarnja temperatura zraka između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C.

U utorak, 13.03.2018., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Ujutro slabo jugo koje će sredinom dana promijenuti smjer na sjeverozapad. Jutarnja temperatura zraka između 2 i 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C.