Danas žrijeb kvalifikacionih grupa za Svjetsko prvenstvo

Bosna i Hercegovina će danas saznati protivnike u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Zbog loših rezultata u posljednje vrijeme Zmajevi su ispali u četvrti šešir i već u najavi je jasno da ih čeka težak posao.

Bh. reprezentacija se ne može sastati sa ukupno 10 selekcija, devet njih je iz četvrtog šešira te selekcije Kosova zbog političkih razloga.

U četvrtom šeširu se još nalaze reprezentacije Slovenije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Albanije, Bugarske, Izraela, Bjelorusije, Gruzije i Luksemburga.

Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španija, Italija, Hrvatska, Danska, Njemačka i Holandija su nositelji.

Drugi šešir donosi reprezentacije: Švicarske, Vels, Poljske, Švedske, Austrije, Ukrajine, Srbije, Turske, Slovačke i Rumunije.

U trećem šeširu su: Rusija, Mađarska, Republika Irska, Češka Republika, Norveška, Sjeverna Irska, Island, Škotska, Grčka i Finska.

Peti šešir rezervisan je za: Armeniju, Kipar, Farska Ostrva, Azerbejdžan, Estoniju, Kosovo, Kazahstan, Litvaniju, Latviju i Andorru.

Malta, Moldavija, Lihtenštajn, Gibraltar i San Marino su selekcije koje se nalaze u najslabijem šeširu.

Bit će žrijebano deset grupa, pet po šest, te pet po pet reprezentacija s tim da će finalisti Lige nacija (Belgija, Španija, Francuska i Italija) biti smještene u grupe od A do E.

Kvalifikacije za SP će početi krajem marta naredne godine.

Pročitajte...