Delegacija PDA odala počast i položila cvijeće na mezar Sulejmana Tihića

Povodom pete godišnjice smrti, delegacija Pokreta demokratske akcije Bosne i Hercegovine u sastavu Mirsad Kukić, predsjednik PDA, Elzina Pirić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i Samir Imamović, generalni sekretar PDA, položili su u srijedu cvijeće u Bosanskom Šamcu na mezar Sulejmana Tihića, bivšeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Bila je ovo prilika da se oda počast jednom od najuticajnijih političara Bosne i Hercegovine, koji je dao veliki doprinos, kako u političkom, tako i društvenom životu. Tihić će ostati upamćen po svojoj odanosti i požrtvovanosti zemlji u kojoj se zalagao za politički kompromis, dijalog i interes države, te da svi građani budu jednaki i slobodni.
Počast ovom velikom čovjeku, koji se borio za opstanak i demokratizaciju Bosne i Hercegovine, odali su i Senad Alić, predsjednik Kantonalnog odbora PDA TK, poslanici stranke u Skupštini TK, kao i predstavnici gradskih i općinskih odbora ove političke organizacije iz Tuzle, Banovića, Živinica, Gradačca, Srebrenika, Lukavca, Kalesije, Gračanice, Kladanja, Doboj-istoka, Sapne, Čelića i Teočaka, kao i s područja Posavskog kantona, te Brčko Distrikta.

Press služba PDA BiH

Pročitajte...