Delegacija Srbije na čelu s Vučićem danas u posjeti Republici Srpskoj

Delegacija Srbije predvođena predsjednikom te države Aleksandrom Vučićem će boraviti danas u posjeti Republici Srpskoj, odnosno Banjoj Luci i Laktašima.

Delegaciju Srbije oko osam sati na Aerodromu u Mahovljanima dočekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, zatim odlaze u palatu predsjednice Republike Srpske.

Planirani su uporedni sastanci predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića s predsjednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem, kao i predsjednika Vlade RS Radovana Viškovića s predsjednicom Vlade Srbije Anom Brnabić.

Sjednica Vijeća za saradnju Republike Srpske i Srbije, na kojoj će biti analizirano ostvarenje dosadašnjih zajedničkih projekata i razmotreni planovi budućih projekata RS-a i Srbije, planirana je za 9:15 sati, također u palati predsjednice Cvijanović.

U delegaciji Srbije, koju će predvoditi Vučić, osim Dačića i Brnabić, bit će i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin. Zbog dolaska ove posjete pojačane su mjere osiguranja, a u nekim dijelovima će povremeno biti obustavljen i saobraćaj.

Pročitajte...