Delegacija Vlade i Skupštine TK posjetili lukavačku kompaniju Bosna Niless

Premijer TK Denijal Tulumović i predsjednik kantonalne  Skupštine posjetili su danas lukavačku kompaniju Bosna Niless. Tokom posjete obišlii su pogone firme, te obećali pomoć u savladavanju prepreka iz kantonalne nadležnosti. Premijer je istakao kako je cilj današnje posjete pružanje podrške privrednicima, te pronalazak rješenja za poteškoće sa kojima se suočavaju u svom radu.

Autor: Dino Dropić

Kompanija Bosna Niles uspješno posluje na domaćem i stranom tržištu više od dvije decenije. Sa bogatim iskustvom   ova firma  danas je  jedna od vodećih firmi u Bosni i Hercegovini,  i  po tehničkoj opremljenosti i po stručnosti uposlenog kadra. 25 uposlenika predano je kvaliteti proizvoda i usluga, a bave se proizvodnjom, remontom i servisom mašina i uređaja te izradom rezervnih dijelova za rudnike i termoeletrane. U rad i uslove danas se uvjerila i delegacija Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona.

 “Došli smo da našim malim privrednicima na ovom prostoru  koji rade veliki posao, gigantski posao za velike firme u BiH, da im damo maksimalnu podršku da čujemo iz njihovih usta koji su problemi sa kojima se susreću posebno u vrijeme pandemije koronavirusa. Došli smo da vidimo kako Vlada TK u budućnosti može pomoći ovakvim ljudima koji imaju pamet  i školuju vrlo mlade kadrove, prepoznateljive kadrove i to je jedan od načina kako da zadržimo naše ljude na ovom prostoru”, istakao je Denijal Tulumović premijer TK.

Osim obećane podrške sa kantonalnog nivoa, vjetar u leđa će biti i sa lokalnog, sve u cilju otvaranja novih radnih mjesta.

 “Nama je veliki interes da ova kompanija ne samo preživi nego i da se ozbiljno razvija. Dakle ovo je vrijeme 21. vijeka. Pričali smo o nekim novim pravcima razvoja. U onom smjeru u kojem odluče da se razvijaju mi ćemo se potruditi da i lokalna zajednica i kanton podstaknu ovakve kompanije. Ako su imale toliku vitalnost za ovaj čitav period da kažem tako ušpjesno rade kad i nisu imali neku posebnu podršku sa nivoa kantonalnih i opštinskih vlasti, mislim da možemo otvoriti neku novu stranicu”, rekao je Edin Delić načelnik Lukavca.

Pandemija koronavirusa nije znatno uticala na ovogodišnje  poslovanje firme Bosna Niless.

“Zadovoljni smo poslovanjem bez obzira na padnemiju koronavirusa. Cilj nam je da u sljedećoj godinu dođemo do proširenja proizvodnih kapaciteta i da pokušamo da ponovo zaposlimo nove radne snage s ciljem proširenja kapaciteta”,istakao je Vedran Burgić, direktor proizvodne firme Bosna Niless Lukavac.

Direktor Bosna Nilessa zahvalan je članovima delegacije Vlade Tuzlanskog kantona na  današnjoj posjeti i riječima podrške.

Pročitajte...