Disciplinska komisija: Novčane kazne za Široki i Sarajevo, suspenzija Pecare na četiri meča

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je NK Široki Brijeg, ali i FK Sarajevo, zbog prekida meča 31. kola m:tel Premijer lige BiH.

Stadion Pecara je suspendovan na četiri utakmice bez publike, dok su oba kluba kažnjena novčano. Široki Brijeg je kažnjen sa 5.000 KM, a sa 5.000 KM je kažnjeno i Sarajevo, zato što su odbili da nastave utakmicu, uz dodatak da klubu sa Koševa nisu oduzeti bodovi jer je ovo prvi ovakav slučaj:

Sarajevu nismo oduzeli tri boda, iako je Pravilnikom predviđeno oduzimanje bodova (tri do šest bodova, op. a.). Nismo se odlučili na taj potez jer su se i ranije dešavali ispadi navijača na Pecari, što je ovoga puta bila olakšavajuća okolnost za goste iz Sarajeva”.

Takmičarska komisija FSBiH jučer je utakmicu registrovala službenim rezultatom 3:0 u korist Širokog Brijega.

Meč je prekinut u 86. minuti nakon što su navijači domaćeg tima pogodili dvojicu fudbalera Sarajeva (Hamzu Čatakovića i Amera Dupovca).

Kako je potvrđeno, prilikom glasanja izuzet je glas člana DK NSBiH iz Širokog Brijega (Dario Knezović), dok je preostalih pet članova Komisije bilo jednoglasno pri donošenju odluke.

SportCentar / RTVTK

Pročitajte...