Do kraja dana smanjenje oblačnosti: Za vikend promjena vremena

Do kraja dana nas očekuje djelomično smanjenje oblačnosti. Rijetko u Bosni sa slabom kratkotrajnom kišom ili pljuskom. U Hercegovini uglavnom sunčano uz malu naoblaku, osim u sjevernim područjima. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 22°C, na jugu do 26°C.

Prvog dana vikenda, u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni umjereno i pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima u Bosni sa slabim lokalnim pljuskovima. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu od 12 do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19i 24°C, na jugu zemlje od 24 do 28°C.

U nedjelju će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnosti. U centralnim i istočnim područjima Bosne ujutro će po kotlinama biti niske naoblake. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 12°C, na jugu zemlje od 12 do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 26°C, na jugu zemlje do 30°C.

Pročitajte...