Dobra šansa za studente. U toku prijave za stipendije Fondacije budućnosti u BiH

Iz Fondacije pozivaju studente prvog ili drugog ciklusa koji su na nekom od tehničkih fakulteta u Bosni i Hercegovini, koji su ambiciozni i kontinuirano rade na osnaživanju potencijala BiH, da se prijave na program stipendiranja koje organizira Fondacija budućnosti u BiH.

Ističu kako je ovogodišnji program jedinstven te planiraju svoja vrata otvoriti za najveći broj studenata do sada.

– Ove godine priliku da se pridruže Fondaciji imat će 125 studenata koji u svojim prijavama pokažu želju i energiju za promjenom i razvojem svojih vještina i znanja. Ponosni smo na naše stipendiste koji svakodnevno dokazuju da su mladi lideri koji mogu iznijeti velike projekte i kontinuirano napredovati. Naš cilj prema kojem idemo je da do 2030. godine okupimo 10.000 mladih lidera iz BiH koji će zajedno biti nosioci promjena u našoj državi – saopćeno je iz Fondacije.

Stipendisti ove fondacije tokom svog angažmana imaju veliki broj prilika koje mogu ostvariti poput odlaska na svjetske konferencije iz oblasti u kojoj djeluju, finansiranja njihovih ideja i projekata od Fondacije, mentorisanja od uspješnih eksperata, karijerno savjetovanje sa HR ekspertima i još mnogo toga.

Prijave su otvorene do 27. septembra.

Fondacija budućnosti u BiH osnovana je 2015. s vizijom kreiranja prilika za mlade u BiH te jačanja mladih lidera i njihovih kompetencija. Od svog osnivanja, Fondaciji se pridružilo više od 200 mladih u misiji da zajedno unaprijede potencijale BiH.

Pročitajte...