Dočekajte vikend uz Ljetni magazin RTVTK

 Ovog petka u ljetnom magazinu gledajte:

Upisi na fakultete na Univerzitetu u Tuzla već traju, prvi upisni rok trajaće do 3. jula. U ljetnom magazinu predstvljamo fakultete, za koje bi se studenti mogli zainteresovati kao opciju za studiranje. Ovog petka predstvljamo studij na Prirodno matematičkom fakultetu.

Najavljujemo i najvažnije sadržaje iz naše centralne informativne emisije dnevnik 2, iz studija A javlja se Dragana Bosankić.

Ovog petka zvanično se otvara sezona kupanja na Panosnkim jezerima u Tuzli. Da li je sve spremno za kupače i turiste, uživo video linkom provjeriće Almira Šehić u razgovoru sa Maidom Porobić direktor JP Panonika Tuzla i brojnim drugim gostima.

 

I ovog petka uživajte uz novosti i savjete iz Dental centra Alma Tuzla koji se tiču vaše dentalne odnosno oralne higijene. Biramo teme za koje ste vi pokazali interesovanje u rubrici U službi zdravlja.

 

O položaju mladih u Tuzlanskom kantonu , poticajimacaji koje resorno ministarstvo izdaje za mlade ljude koji žele ostati u našoj zemlji razgvaramo sa ministrom Srđanom Mićanovićem. Sa resornim ministrm razgovaramo i o razvoju kulture i sporta u našem kantonu i kako obgatiti kulturni i sportski život nakon pandemije korona virusom.

Uživajte uz dobro društvo, zanimljive goste i budite sa nama u Ljetnom magazinu do 19 sati, Vaš domaćin je Zlatan Jahić .

 

 

Pročitajte...