Dodaci prehrani u borbi protiv gripe

Zdrav imunološki sistem je osnovni preduslov za zdravlje čoveka, kao i dug i kvalitetan život. Osnovni preduslov za zdravlje organizma u sezoni prehlade i gripa je svakako dovoljno sna i odmora, pravilna ishrana, što manje stresa te umjerena fizička aktivnost. Ukoliko je organizam dobro pripremljen za sezonu prehlada,naročito ako ima dovoljno antioksidanasa  ( vitamin C, vitamin E i cink), manje su šanse da će doći do razvoja infekcija. Domaća kompanija Zada Pharmaceuticals podsjeća na dodatak prehrani koji vam pomaže da se izborite sa bakterijama i virusima.

Naime, efikasnost imunog sistema je moguće povećati upotrebom prirodnih preparata, prije svega beta glukana. Beta glukan je jedinstveni glukopolisaharid, derivat pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae), koji, brojnim studijama dokazano, pokreće snažnu imunološku reakciju u tijelu aktivirajući imunološki sistem protiv virusnih, bakterijskih, gljivičnih, parazitarnih i drugih uzročnika bolesti.

Beta glukan je i snažan antioksidans (neutralizira aktivnost slobodnih radikala, koji oštećuju ćelije organizma oksidirajući njihove strukture, te vremenom dovode do ubrzanog starenja i nastanka brojnih teških oboljenja – karcinomi, reumatoidni artritis, i sl.).

Zapanjujuć je podatak da Beta glukan povećava imunološku aktivnost za 50-120 % unutar prvih 72-96 sati oralnog uzimanja. Stoga  nam je zadovoljstvo predstaviti vam naš proizvod, dodatak prehrani, BETA-G immuno® .

BETA-G immuno® kapsule, pored beta glukana, sadrže :

  • vitamin C, najjači antioksidans među vitaminima;
  • cink, koji je uključen u gotovo sve segmente imuniteta;
  • koenzim Q10 – koji obezbjeđuje dovoljnu količinu energije potrebnu imunološkom sistemu u borbi protiov patogenih uzročnika, posjeduje antioksidativna svojstva, čuva funkciju srca i obezbjeđuje vitalnost.

BETA-G immuno® je, dakle, idealan spoj prirodnih susptanci za jačanje imuniteta, čija se slabost može manifestovati kroz iscrpljenost, slabost, zamaranje, česte infekcije, alergije, gubitak težine, sporo zacjeljivanje rana, a podloga je za nastanak svih oboljenja.

Preporučeno doziranje za odrasle i djecu iznad 7 godina je 1-3 kapsule na dan. Iz Zade upozoravaju da BETA-G immuno® kapsule ne smiju koristiti osobe preosjetljive na neku od supstanci iz sastava i oboljeli od upalne bolesti crijeva. Trudnice i dojilje mogu uzimati preparate s beta glukanom samo po preporuci ljekara.

Ojačajte svoj imunitet, uzmite BETA-G immuno®!

Pročitajte...