Doktorica Amra Imširagić: Najbolji nastavnik ex Jugoslavije

Treća  balkanska konferencija  ANN ex Jugoslavije “Svijet obrazovanja briše granice”, održana je u Beogradu od 30.10. do 2.11.2019. godine.

Član ANN bivše Jugoslavije dr. sc. Amra Imširagić nosilac je priznanja: “Najbolji nastavnik ex Jugoslavije, koje je dodijeljeno na trećoj konferenciji.  Naša tuzlanka Dr. sc. Amra Imširagić, dobitnica je i pohvalnice od Asocijacije ANN za najinspirativniju promociju nastavnickog stvaralaštva. Njen rad i osobno zalaganje za svako dijete s posebnim potrebama prepoznaju učenici s posebnim potrebama, roditelji,  te brojni stručnjaci čiji je bila edukator za sve zemlje bivše ex Jugoslavije.

Autor je 6 pripručnika za rad s djecom ostećenog sluha, 2 udzbenika za studente, 50 naučnih i 30 stručnih radova. Edukator je nastavnicima i stručnim suradnicima sa prostora ex Jugoslavije na temu rada s djecom s posebnim potrebama.  Autor je i realizator mnogobrojnih projekta na temu rada djece s posebnim potrebama, ali i rada s djecom romske nacionalnosti.

’’Nagrada je samo motivacija da budem još uspješnija. Priznanje dalo mi je još jednu obavezu da moram kontinurano  nastaviti na strucnom usavršavanju. Obrazovanje ne završava, završetkom fakulteta, magisterija, doktorata. Ono ima za cilj cjeloživotno učenje. Ono sto znam kap je, ono što ne znam okean je! Nagrada mi je dala obavezu da moram nastaviti dalje i širiti ideju o inkluziji, promovirati prava djece s posebnim potrebama koja su uključena u inkluzivni proces na principu humanosti.’’  – ističe dobitnica ovog priznanja.

 

Pročitajte...