Dunović: Put u EU i NATO je jedini mogući put za BiH

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović uputio je čestitku građanima Bosne i Hercegovine povodom Nove godine, u kojoj navodi da je na izmaku teška i politički turbulentna godina, dodavši da su dani iza nas dokazali u kojoj je mjeri BiH potrebno ozdravljenje od nacionalističko – separatističkih ideologija, oslobađanje od zakržljalog koncepta devedesetih, te da alternativa za zdravo, građansko društvo ne postoji.

– Ulazimo u Novu godinu mudriji, svjesni da niko, do nas samih, neće i ne može ovoj napaćenoj zemlji vratiti nadu u bolje sutra. Mi smo ti koji to moramo učiniti. Egzodus mladih, radno sposobnih pojedinaca neće stati sve dok ne zaustavimo, po hitnom postupku, umreženu i godinama narastajuću grupaciju korumpiranih i dobro organizovanih pojedinaca, čiji jedini cilj jeste lično bogaćenje i izvlačenje svih mogućih društvenih resursa zarad sumnjivih, kriminogenih interesa – ističe Dunović.

On je također podvukao da ulazak Bosne i Hercegovine u NATO i priključivanje EU nije više tema za raspravu, nego jedini mogući put i on će biti realizovan, na “opšte zadovoljstvo svih zdravomislećih struktura koji našoj državi žele napredak”.

– Kako u regiji, tako i kod nas, građani podižu glas protiv nepravde, shvatajući da je vladavina prava jedini koncept u okviru koga može da raste i sazrijeva ekonomski, te svaki drugi vid prosperiteta, podvukao je Dunović koji naglašava da njegova politička borba, zajedno sa građanima BiH, neće stati, jer jedino tako možemo našoj djeci pogledati u oči i obećati im bolje sutra.

– Želim vam sve najbolje u Novoj godini, zdravlje i sreću u svim aspektima vašeg života. Bosna i Hercegovina je naša jedina domovina i nikakve retrogradne politike njenu jedinstvenost i snagu neće i ne mogu narušiti – navodi se u čestitki potpredsjednika Federacije BiH Milana Dunovića.

(RTVTK/FENA) D.J.