Duraković: Slučaj ‘Beograđanina Dodika’ nije izuzetak

SARAJEVO, 5. marta (FENA) – Lider Pokreta “Odgovor” Ćamil Duraković poručio je da ga ne iznenađuje činjenica da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik jučer glasao u beogradskoj opštini Savski Venac, s obzirom na to da postoje na desetine hiljada građana Srbije i BiH sa ‘duplim’ ličnim kartama i prijavama prebivališta.

– Dok MUP RS-a sistemski iz evidencije prebivališta briše povratnike i raseljena lica, Dodik otvoreno vrši zloupotrebe dvostruke prijave prebivališta. Istovremeno, bivši predsjednik srebreničke Skupštine Radomir Pavlović je javno radio na organizaciji prevoza glasača iz Srebrenice i Bratunca za Beograd. Pored glasača koji se koriste u oba smjera u trgovini glasovima, najmanje 30 posto glasača putem pošte na prošlim lokalnim izborima su bili glasači iz Srbije, za koje je upitno da su stvarno te osobe uradile registraciju i glasale – napominje Duraković.

Također naglašava da je “slučaj Beograđanina Dodika” alarm za uzbunu, te zahtijeva da Ministarstvo civilnih poslova BiH i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije potpišu program saradnje kojim će se utvrditi ove zloupotrebe i pristupiti brisanju duplih prijava”, zaključio je Duraković, saopćeno je iz Pokreta  “Odgovor”.

(RTVTK/FENA) M.L.