Dva priznanja za RTVTK: Amila Arnautović i Goran Lončar osvojili vrijedne nagrade

Novinarki Amili Arnautović, u okviru kampanje ”Osnaživanje žena u bh. medijima”, dodjeljena je nagrada za kvalitetno i profesionalno medijsko izvještavanje o uspješnim ženama u Bosni i Hercegovini i izuzetnom doprinosu za poboljšanje uloge i statusa žena u bh. društvu.

 

Iako se fotografijom bavi iz hobija, Goran Lončar, uposlenik Radio-televizije Tuzlanskog kantona na posljednjem natječaju za najbolju sportsku fotografiju u 2018. godini i nagradu ”Tomislav Trojak” osvojio je treću mjesto, za fotografiju “Obruč i ja” koju je snimio prilikom takmičenja u ritmičkoj gimnastici. 

Stručni žiri u sastavu Robert Andrejaš, Nedim Ćudić i Ahmet Bajrić ocjenjivao je 40 radova pristiglih na konkurs, a Andrejaš tvrdi da su bh. fotoreporteri koji se bave i sportskom fotografijom donijeli odlične fotografije.

Izbor najbolje sportske fotografije u Bosni i Hercegovini “Tomislav Trojak” organizira Udruženje građana “Centar kreativnih aktivnosti” iz Tuzle, a takmičenje je nazvano po istaknutom bh. fotografu koji je preminuo 2015. godine, a tokom bogate karijere pratio gotovo sva dešavanja u Tuzli i BiH.