Dvanaesti festival sevdalinke: Sevdalinko u srcu te nosim od 01. – 03. decembra 2020. u Tuzli

Festival sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“ je jedini festival posvećen sevdalinci u svijetu, koji ima društvenu, kulturno-historijsku misiju očuvanja i prepoznavanja kulturno-historijskog značaja sevdalinke za Bosnu i Hercegovinu, kao najvredniju muzičku baštinu naših prostora. Festival će od 01. – 03. decembra 2020. godine doživjeti svoje dvanaesto izdanje.

Festival i pored epidemije raste i ove godine očekujemo da u medijskom smislu pomjerimo granice. Vrijeme je da svi shvate šta znači institucija SEVDAHA i SEVDALINKE za naše prostore.

Program festivala preuzmite na sledećem liku: Program 12 Festivala sevdalinke u Tuzli

FESTIVAL U DOBA PANDEMIJE

Ovogodišnji Festival sevdalinke i Festival harmonikaša će u potpunosti prilagoditi svoje djelovanje trenutnoj situaciji, te uz poštivanje svih epidemioloških mjera, održati isti u formi koja bude u skladu sa preporukama nadležnih institucija.

Zbog cjelokupne situacije, smatramo da je više nego ikada potrebno da kreiramo kvalitetan sadržaj, snažna partnerstva unutar Bosne i Hercegovine te da sve oblike manifestacija što više promovišemo i zajedno nađemo nove načine i kanale do kojih će naše poruke i sadržaj

doći do željene publike.

Ovim putem želimo da se zahvalimo svima na dosadašnjoj podršci. I ova teška vremena ćemo prebroditi zajedno, a do tada, iskoristite vrijeme i uživajte u najljepšim izvedbama sevdalinke na dosadašnjim Festivalima na našem youtube kanalu:

 

Pročitajte...