Džaferović čestitao Kurban-bajram

Sarajevo, BiH - 27. februar 2020: Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, komentirao u razgovoru za Anadolu Agency razvoj i put BiH od održavanja referenduma za nezavisnost do danas, ponašanje međunarodne zajednice u BiH, načine izlaska iz kriza koje u BiH proizvode retrogradne snage, rad institucija BiH, uzroke odlaska mladih, saradnju sa Turskom i brojna druga aktuelna pitanja... ( Mustafa Öztürk - Anadolu Agency )

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao Kurban-bajram reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, dijaspori i regiji.

– Upućujem najiskrenije čestitke u povodu nastupajućeg Kurban-bajrama. Bajramsku radost podijelimo s porodicima, prijateljima i komšijama, kako je to uobičajeno u našoj bosanskohercegovačkoj tradiciji, ali pri tome vodimo računa da ovaj Bajram dočekujemo u vanrednim okolnostima izazvanim pandemijom koronavirusa. Zbog toga pozivam da se i tokom bajramskih blagdana svi zajedno strogo pridržavamo preporuka struke, i tako pokažemo odgovornost i za sebe i za ljude oko nas. Ojačajmo naše jedinstvo, učvrstimo međusobno povjerenje i pokažimo solidarnost, u nadi da ćemo u skorije vrijeme nadvladati i izazov koji je pred nas postavila pandemija koronavirusa. Bajram šerif mubarek olsun – navodi se u čestitki.