Eurobajkeri u Tuzli

Moto Klub Tuzla biće dio najveće humanitarne akcije pod nazivom ”Solidarnost i i ntegracija u Evropi” čiji je pokrovitelj Evrospki parlament. Akciju kao i savke godine organiziraju Eurobajkeri. Ove godine pomoć je bila usmjerena Rumuniji, a u maju sljedeće godine je planirana i odobrena akcija na četiri lokacije, Ohridu u Makedoniji, Prizrenu na Kosovu, te dva bh-a grada: Goraždu i Tuzli.
Velika humanitarna akcija pod nazivom ”Solidarnost i integracija u Evropi” krenuće 29. aprila u Ohridu, a završiti u Tuzli 13. maja 2018. godine. Članovi Eurbajkera iz Njemačke, Hrvatske i naše zemlje boravili su u Tuzli gdje su se sastali sa predstavnicima Doma zdravlja Tuzla, UKC Tuzla, Ambulante na Međunarodnom aerodromu Tuzla, kao i sa predstavnicima Vlade TK i gradonačelnikom Tuzle. Tokom posjete su boravili i u Domu penzionera.
U okviru priprema za realizaciju humanitarne akcije delegacija Eurobajkera susrela sa kantonalnim premijerom Begom Gutićem i ministrom zdravstva Bahrudinom Hadžiefendićem. ”Drago nam je da su upravo Tuzla i naš zdravstveni sektor odabrani za jednu od destinacija gdje će biti isporučen dio opreme. S tim u vezi Vlada TK će preuzeti na sebe da osigura logističke potrebe za prihvat konvoja i da bude dobar domaćin”, rekao je premijer Gutić, saopćeno je iz kabineta premijera. Uz moto Eurobajkera ”Mobilnost prevladava granice i spaja kulture u akciju se kao klub domaćin uključio MK Tuzla. Predstavnici Eurobajkera odnosno donatorska komisija na čelu sa predsjednikom dr. Hermanom Munzelom u Tuzlu je došla upravo da utvrdi stanje i potrebe ciljanih institucija uz sastanke i obilaske. Pomoć u Tuzli biće usmjerena prema UKC-u Tuzla, Domu zdravlja, Domu penzionera i Ambulanti Aerodroma Tuzla.

Pročitajte...