Evropsko kadetsko prvenstvo: Novi poraz mladih košarkaša BiH

U italijanskom gradu Udine u toku je Evropsko košarkaško prvenstvo za kadete.

Naša reprezentacija koja se takmiči u D grupi danas je doživjela i treći poraz. Nakon Francuske i Grčke bolja od bh. selekcije bila je reprezentacija Srbije, koja je slavila sa 77:61.

Srbija je već nakon prvog perioda imala 14 poena viška 25:11, da bi na poluvrijeme otišla sa 12 poena razlike 40:28. U trećem periodu naš košarkaši nisu uspjeli smanjiti zaostatak. Srbija je povećala prednost na 59:40 pa je sa velikih 19 poena razlike ušla u posljednju četrvtinu. Četvrti periodu bh. kadet otvaraju serijom od 10:2 i dolaze do 11 poena minusa ali nisu imali snage da nastave u tom ritmu i dođu do preokreta.

Kod Srbije su najefikasniji bili Nikola Šaranović sa 16 i Mihailo Petrović sa 11 poena, dok je za reprezentaciju naše zemlje Stefan Radinović postigao 16 poena.

BiH je tako bez pobjede završila na posljednjem četvrtom mjestu u grupi, što znači da će u nastavku Evropskog prvenstva u utorak u osmini finala igrati sa najboljom reprezentacijom iz C grupe, a to je najvjerovatnije selekcija Turske.

Pročitajte...