Potpisani ugovori se odnose na izgradnju vjerskih objekata u vidu rekonstrukcije i restauracije vakufske imovine, kao i opremanju učionica nastavnim i didaktičkim pomagalima medrese “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić”.

Muftija Abdibegović je prilikom današnjeg susreta istakao važnost otvaranja i početka rada medrese, gdje će biti školovane mlade generacije povratnika. Naglasio je potrebu za neophodnu brigu o vakufima i svim vjerskim objektima koji pripadaju Muftijstvu banjalučkom.

– Obradovan sam pažnjom ministra Ramića i njegovom spremnošću da pomogne restauraciju i adaptaciju zadužbine Zehre Bahtijarević čija je kuća planirana da bude sjedište Muftijstva banjalučkog” – kazao je muftija Abdibegović

Zadovoljstvo je iskazao i ministar Ramić.

– Sretni smo zbog početka rada novootvorene medrese u Banjoj Luci. Sada na početku njihovog rada je potrebna naša podrška. Osigurali smo kabinete potrebnim didaktičkim sredstvima kako bi rad nastavnog osoblja bio lakši, a dodatno ćemo pratiti rad i davati podršku Muftijstvu i u drugim infrastrukturnim objektima koji su od značaja za povratničku populaciju u ovom Muftijstvu – izjavio je ministar Ramić.

(RTVTK/FAKTOR)