Filozofski fakultet uTuzli danas obilježava Međunarodni dan maternjeg jezika

Odsjek za bosanski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuli svake godine organizira obilježavanje Međunarodnog dana maternjeg jezika, 21. februara, s ciljem unapređivanja, učenja, njegovanja i razvoja maternjeg jezika, te njegovanja jezičke i kulturne različitosti i višejezičnosti.

Profesori i studenti Odsjeka za bosanski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i ove godine u saradnji sa Studentskim vijećem Filozofskog fakulteta, Udruženjem građana slovenačkog porijekla Tuzla, učenicima i profesorima osnovnih škola sa područja TK: OŠ „Miladije“, OŠ „Novi grad“ Tuzla, Druga osnovna škola Srebrenik i OŠ „Sjenjak“ organiziraju manifestaciju pod nazivom Dan maternjeg jezika – Slavimo višejezičnost u BiH.

Manifestacija „Dan maternjeg jezika – Slavimo višejezičnost u BiH“ bit će održana danas na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzi.

Na otvarenju manifestacije, prisutnima će se obratiti prof. dr. Nihada Delibegović Džanić, dekanica Filozofskog fakulteta u Tuzli, prof. dr. Amira Turbić-Hadžagić, profesorica na Odsjeku za bosanski jezik i književnost, Dragica Tešić, predsjednica Udruženje građana slovenačkog porijekla Tuzla i Maida Šljivić, predsjednica Studentskog vijeća Filozofskog fakulteta – najavljeno je sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Fena

Pročitajte...