FINconsult: 23. generacija polaznika završila obuku za certificiranog računovođu

Dvadeset treća generacija učesnika za sticanje zvanja Certificirani računovođa u Tuzli i Sarajevu, uspješno je završila obuku u edukativno konsultantskoj kući FINconsult. Tokom obuke, učesnici su podigli nivo stručne kompetentnosti u obavljanju finansijsko-računovodstvenih i menadžerskih poslova. Inače, FINconsult već jedanaest godina provodi ove edukacije u Sarajevu i Tuzli koje je do sada uspješno završilo više od 1200 osoba.

Nakon 72 nastavna časa, gdje su izučavali Primjene upravljačkog računovodstva i finansijskog menadžmenta, reviziju i sisteme interne kontrole, te finansijsko izvještavanje 2, polaznici su stekli zvanje certificiranog računovođe. Edukaciju je organizovala edukativno konsultantska kuća FINconsult iz Tuzle. Sa ovim certifikatom, učesnici su konkurentniji na tržištu rada, otvaraju im se prilike za bolje, plaćenije i sigurnije poslove, te imaju mogućnost za otvaranje vlastitih računovodstvenih servisa ili savjetodavnih agencija. Polaznici obuke su izuzetno zadovoljni.

Prema zavničnim podacima, prolaznost kandidata educiranih u FINconsultu je iznad prosjeka prolaznosti na ispitima za sticanje  zvanja u finansijsko-računovodstvenoj profesiji u našoj zemlji. A certifikat računovođe je svakako standard za sve one u biznisu, posebno za zaposlene u finansijsko-računovodstvenom i menadžerskom poslu. Treba istaći da FINconsult vodi brigu o svojim učenicima i nakon završetka edukacije, kroz saradnju i podršku, nude odgovore na pitanja i pretplatu na stručni časopis Poslovni konsultant.

Pogledajte više u video prilogu.