FINconsult: Završen 31. ciklus edukacije za vođenje poslovnih knjiga u Tuzli

FINconsult je 17.07.2019.godine u Tuzli, u prostorijama Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra upriličio svečanost povodom dodjele certifikata učesnicima 31. ciklusa Edukacije za vođenje poslovnih knjiga.

“Cilj edukacije je bio osposobiti učesnike za samostalno vođenje poslovnih knjiga privrednih društava i samostalnih poduzetnika. Uz podršku stručnog i profesionalnog predavačkog osoblja, učesnici su stekli praktično znanje i vještine rada u: finansijskom, materijalnom i robnom knjigovodstvu, blagajničkom poslovanju, PDV evidencije, obračunu plaća, sastavljanju finansijskih izvještaja i izradi poreznih prijava.

Najveća vrijednost ove edukacije je sticanje praktičnih znanja i vještine iz oblasti knjigovodstva, računovodstva, finansija, poreza, što daje velike šanse za uspjeh na tržištu rada i zaposlenja, kao i za vlastitu poslovnu orijentaciju i otvaranje vlastitih računovodstvenih servisa”, istakao je na današnjoj svečanosti Doc. dr. Ismet Kalić, direktor FINconsult-a.

Edukacija za vođenje poslovnih knjiga se sastoji iz 6 modula, sa ukupno 50 časova, u trajanju od 11 sedmica. Do sada je edukaciju uspješno završilo više od 1.650 osoba,

FINconsult vodi brigu o učesnicima edukacije i nakon završetka edukacije, tako da će se saradnja nastaviti.  Posebna podrška će biti kandidatima koji se odluče na otvaranje vlastitih računovodstvenih servisa i savjetodavnih agencija.

Nakon svečane dodjele certifikata svi učesnici ove edukacije, prisustvovali su svečanom ručku.

Dodjela certifikata za provedenu edukaciju za vođenje poslovnih knjiga u Sarajevu, održat će se danas 18.07.2019. u prostorijama hotela Grand.

Naredni, 32. ciklus Edukacije za vođenje poslovnih knjiga će se održati u periodu novembar 2019. – januar 2020. godine u  Sarajevu i Tuzli.

Naredna edukacija koju organizuje FINconsult je 26. ciklus edukacije za sticanje zvanja certificirani računovođa (CR) i 7. ciklus edukacije za sticanje zvanjao vlašteni revizor (OR), koje će se održati u periodu septembar – oktobar 2019. godine u Sarajevu, Tuzli i Mostaru.

Prijave su u toku. Rok za dostavljanje prijava 31.08.2019. godine. Više informacija i online prijave na: www.finconsult.ba .