FK Sloboda: Na posudbu stigao Ševkija Resić!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ševkija Resić, mladi reprezentativac BiH novi je član FK Sloboda. Dvadesetjednogodišnji ofanzivac na Tušanj stiže kao posuđen igrač FK Sarajevo, a za Crveno – crne će igrati do kraja ove sezone.

Posudba je dogovorena na obostrano zadovoljstvo klubova, što je potvrdio i Sanel Mašić, sportski direktor FK Sloboda:

„Ševkija Resić je prvo pojačanje našeg Kluba pred proljetni dio prvenstva i očekujemo da će svojim igrama opravdati očekivanja struke i pomoći u ostvarivanju ovosezonskih klupskih ciljeva. Mora se napomenuti da su Sabrina Buljubašić, direktorica FK Sarajevo, njihov sportski direktor Emir Hadžić, te Hadis Zubanović i Tarik Cerić, ljudi koji brinu o karijeri Resića, bili krajnje korektni u pregovorima. Uradili su sve moguće da se dogovor sa našim Klubom ispoštuje i da se realizuje ova posudba. Posao je utoliko veći s obzirom na broj i visinu ponuda koje je FK Sarajevo dobilo za nastavak karijere Resića od objavljivanja raskida ugovora sa Novim Pazarom. Svi su prepoznali da je najispravniji sportski iskorak za Resića upravo posudba Slobodi. Ovim putem im se zahvaljujem na njihovom doprinosu u realizaciji ove posudbe“.

Ševkija Resić igra na poziciji desnog krila, no dobro se snalazi i kao ofanzivni veznjak. Prošao je Akademiju FK Sarajevo, jedan dio karijere proveo je na posudbi u Čeliku, a na Tušanj dolazi iz Novog Pazara. Proteklu polusezonu u srbijanskom prvenstvu odigrao je 16 utakmica, te postigao jedan gol i upisao jednu asistenciju. Za U-21 reprezentaciju BiH je upisao četiri nastupa i postigao dva gola. Jedan od njih bio je i onaj  pobjedonosni u Zenici protiv selekcije Velsa.

„Drago mi je što sam došao u klub kao što je Sloboda. Nadam se da ću dobiti priliku da se dokažem i da ću dobrim igrama steći povjerenje stručnog štaba. Takođe, nadam se da ću u Slobodi ostvariti dobar, kako individulani, tako i timski rezultat“, poručio je Resić nakon što su finalizirani svi administrativni poslovi oko posudbe.

Mladi reprezentativac BiH dolaskom u Slobodu vraća se u zavičaj. Rođen je u Tuzli, a nastanjen u okolini Živinica. Kako kaže, dobro poznaje sadašnju ekipu Crveno – crnih:

„Poznajem dosta igrača. Igrao sam u mladoj reprezentaciji sa kapitenom Amarom Beganovićem, a ovdje dobro poznajem oko desetak fudbalera. Neće mi biti problem da se uklopim“, zaključuje Resić.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno