FK Sloboda: Protiv Mladosti na pobjedu, Muratović u Hajduku, produžen sponzorski ugovor sa Pivarom Tuzla

Tuzlanska Sloboda sutra u 17.30 sati na Tušnju dočekuje Mladost. Biće ovo duel dvije mlade ekipe koje su u prva dva kola osvojile po jedan bod. Šef stručnog štaba Slobode Gradimir Crnogorac i stoper Emir Jusić si istakli da gostujući tim shvataju veoma ozbiljno, ali da vjeruju da su kvalitetniji i da mogu do sva tri boda.

Današnja press-konferencija u starijem tuzlanskom premijerligašu imala je svečani karakter. Zvanično je produžena saradnja za još jednu sezonu sa Tuzlanskom pivarom, pa su ovom prilikom svoj potpis na ugovor stavili predsjednik FK Sloboda Elmir Šećerbegović i direktor Pivare Tuzla Fahrudin Salihović, koji su izrazili zadovoljstvo nastavkom saradnje.

Prvi čovjek FK Sloboda informisao je i novinare o jučer najavljenom transferu. Naime, mladi igrač koji je prošao sve selekcije tuzlanskog kluba, Asim Muratović, danas će potpisati ugovor sa splitskim Hajdukom. O vrijednosti transfera Šećerbegović nije htio govoriti ali je istakao da je finansijski FK Sloboda zadovoljan. Najavio je da se vode i pregovori sa 3-4 eventualna pojačanja i nada se da će do oktobra kada ističe prijelazni rok uspjeti dogovoriti saradnju sa fudbalerima koji će dodatno podići kvalitet igre Slobode.

Pročitajte...