Fudbal: Englezi vraćaju publiku na stadione

MANCHESTER, ENGLAND - APRIL 10: Chris Smalling of Manchester United is challenged by Luis Suarez of Barcelona during the UEFA Champions League Quarter Final first leg match between Manchester United and FC Barcelona at Old Trafford on April 10, 2019 in Manchester, England. (Photo by Stu Forster/Getty Images)

Velika Britanija izlazi iz drugog nacionalnog karantina, pa je premijer Boris Johnson poručio da se uz određene mjere vraća publika na sportske terene.

Za početak ta brojka će biti maksimalno 4.000, i to 2.000 u oblasti prve kategorije stadiona i isto toliko u drugoj, dok će u dvoranama biti dozvoljeno najviše 1.000 gledatelja.

Zanimljivo je i to da će 2. decembra, kada kreće na snagu vraćanje navijača na tribine, Manchester United ne Old Traffordu ugostiti PSG.

Tako će nogometni spektakl moći da prati oko 4.000 sretnika. Da, malo je s obzirom na veličinu kultnog stadiona u Manchesteru, ali bolje išta nego ništa.

Smatra se da će se vremenom taj broj povećavati i da će uskoro na tribinama stadiona u Engelskoj biti po 20-25.000 navijača.