Fudbal: Entuzijasti FK Mladost iz Soline vrijedno grade tribine na Studencu

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Fudbalski klub „Mladost“ iz Soline ambiciozno je ušla u projekat izgradnje tribine na stadionu Studenac u tuzlanskom naselju, Solina. Vodeći računa o finansijama i teškom stanju izazvanom pandemijom koronavirusa, prvobitno ideja je bila izgradnja samo jednog segmenta tribine. Iz dana u dan, kako su se radovi razvijali, sve veća podrška je dolazila od sportista, sportskih radnika, prijatelja kluba, privrednika, itd.

U prodaju su puštene i karte „Stolica za Mladost“ u vrijednosti od 25 KM kako bi navijačima i svim drugim zainteresovanim dali mogućnost da podrže izgradnju tribine. Akcija je naišla na odobravanje kod tuzlanske javnosti, a vrlo brzo se proširila i na druge gradove.

„Sretni smo što smo možda jedinstveni po projektima koje realizujemo. Cilj nam je da razvijamo sport i osiguramo mlađim naraštajima da napreduju i ostvaruju dobre rezultate u svim selekcijama, od najmlađih kategorija do seniora. Realizovali smo veliki broj projekata zahvaljujući ljudima koji su aktivno uključeni u rad kluba, prijateljima, navijačima, ali i velikom broju simpatizera, lokalnoj vlasti, a izgradnja tribine je možda do sad i najveći i najzahtjevniji. Podrška dolazi sa svih strana i sretni smo što su i drugi prepoznali naš rad“, saopšteno iz Kluba.

Svakodnevno se na zvaničnoj klupskoj stranici mogu vidjeti slike poznatih lica, eminentnih stručnjaka iz oblasti kojima se bave.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno