Fudbal : Financijska pomoć klubovima iz donacije UEFA-e

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Iako na  videokonferenciji Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH nije donesena odluka o nastavku Premijer lige BiH, prema pisanju Klixa čelnici našeg Saveza predstavili su način na koji će pomoći bh. klubovima kroz sredstva koja im je osigurala krovna kuća evropskog nogometa (UEFA).

Nogometni savez BiH kroz UEFA-in fond “Hat-trick” dobio je blizu 4,3 miliona eura pomoći za borbu protiv korona virusa, a kako će u narednom periodu moći koristit samo dio tih sredstava, predstavili su plan kako će taj novac biti potrošen.

Veliki dio novca će biti usmjeren za pomoć premijerligašima (klubovi iz muške i ženske Premijer lige i futsal prvoligaši), a prve informacije govore da će svi timovi iz muške Premijer lige BiH koji osiguraju opstanak u društvu najboljih dobiti po 60.000 KM. Klubovi koji ispadnu, odnosno uđu u viši rang, dobit će po 30.000 KM pomoći. Pomoć je također planirana i za ženske i futsal timove.

Pomoć će dobiti i stadionu Premijer lige BiH, oni koji su trenutno u najvišem rangu i koji će to biti naredne sezone, a planirano je da se u te svrhe izdvoji po 15.000 KM. Pomenuti novac će se koristiti za opremanje sanitarne sobe i dodatnih prostorija u kojima će nogometaši, klupsko osoblje i službena lica boraviti.

Nogometni savez BiH klubovima će pomoći i donacijom dezinfekcijske opreme koju će svaki klub morati imati kako bi se osigurao najveći mogući stepen sigurnosti aktera nogometne utakmice.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno