Fudbal: Održana video konferencija predstavnika N/F SBiH sa predstavnicima klubova

Predstavnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i bh. premijerligaša danas su održali video konferenciju na kojoj se, između ostalog, diskutovalo i o tome kada bi Premijer liga mogla biti nastavljena.Nista konketno nije dogovoreno, ali će se aktivnosti nastaviti.

Većina klubova koji su prije bili za prekid prvenstva  su  danas bili za to da se prvenstvo završi na zelenom terenu,  doduše kada se ispune svi uslovi i da ne bude niti jedan procenat mogućnosti da se širi koronavirus.

Nema ništa konkretno dogovoreno. Bila su četiri prijedloga koji su bili u javnosti od ranije Prva dva su nerealna jer su u RS-u nešto strožije mjere i gotovo je sigurno da te opcije neće ići, a  da li će prvenstvo krenuti krajem maja ili početkom juna tu su ostale neke nedoumice. Ovo je bio preliminarni sastanak i bili su samo prijedlozi. . Savez ništa ne smije raditi bez dogovora s Civilnom zaštitom koja je podijeljena na entitete pa se to mora usaglasiti.

Prijedlog je da se ponovo održi sastanak za nekih sedam dana i da se vidi mogućnost  sa Civilnom zaštitom za puštanje nekih manjih grupica za treninge kako bi se što bolje spremili i da se što manje vremena onda koristi za pripreme u predstojećem periodu. Bilo je prijedloga da se Kup igra samo jedna utakmica kako bi se dobilo još više vremena za ostale utakmice, ali nikakvih zvaničnih odluka nema”.

Bit će neke stvari koje su obavezne. Dezinfikcioni tuneli će biti obavezni na utakmicama. Ima prijedlog sa pet izmjena igrača jer će biti dosta ubačenih srijeda u raspored . Jasno je da klubovi nemaju širinu da izdrže sve to.