Fudbal: Ovog vikenda FK Sloboda organizuje turnir “Libertad”

Ovog vikenda FK Sloboda Tuzla na terenima stadiona Tušanj organizuje Međunarodni turnir „Libertad“ za omladinske selekcije od 2011. do 2014. godišta.

Turnir se organizuje zahvaljuući naporima Upravnog odbora kluba, a uz podršku Grada Tuzla, JU Gradski stadion Tušanj, Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona i mnogobrojnih sponzora.  Nastupit će mlade selekcije iz preko 60 klubova iz Hrvatske, Srbije i BiH.

Denis Karić, koordinator Škole fudbala FK Sloboda: “Cilj nam je bio da vidimo djecu na sportskim terenima i da još više povećamo brojnost djece ne samo u FK Sloboda nego i u školama fudbala u Tuzli i Tuzlanskom kantonu. Sve smo učinili da turnir protekne kako treba. Pozvali smo sve škole fudbala iz Tuzle i sa područja TK i odazvali su se u velikom broju. Van granica BiH dolaze ekipe iz Srbije i Hrvatske.”

Ovo je prvi turnir ovakvog tipa koji će biti održan u Tuzli, a organizatori kažu da je cilj da manifestacija pređe u tradiciju narednih godina. Biće ovo prilika i da se steknu nova iskustva kako za mlade fudbalere tako i za njihove trenere:

“Ovo je jedan cjelokupan ambijent sa kojim se zaokružuje ovo što radi nova Uprava, koja pokušava da nešto promjeni i uspjeva u tome iako je to dugotrajan proces. Ovaj turnir je jedno lijepo iskustvo gdje će se naši dječaci vidjeti i susretati se sa slabijim i boljim ekipama od sebe. Isto tako i za naše trenere koji će razmjenjivati iskustva sa ostalim kolegama”, rekao je Adnan Osmanhodžić, koordinator Omladinskog pogona FK Sloboda.

Turnir počinje u subotu u 9 sati, a završava se u nedjelju u posljepodnevnim satima kada će biti na programu finalne utakmice u sve četiri generacije. Otvaranje je predviđeno za sutra u 12.30 sati.

Paralelno sa turnirom na glavnom terenu stadiona Tušanj selekcije Fudbalskih klubova Sloboda i Sarajevo 2008., 2009. i 2010. godište odigrat će prijateljske utakmice.

Pročitajte...