Fudbal: Reprezentacija BiH sutra protiv Kostarike. Šansu dobijaju svi pozvani igrači!

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev je na današnjoj pres konferenciji pred utakmicu protiv Kostarike istakao da će dati šansu svim igračima koje je pozvao.

Rekao je da je zadovoljan ponašanjem naših igrača protiv Finske, te da će raditi na otklanjanju grešaka koje sigurno postoje.

– Sutra protiv Kostarike ću dati šansu svim igračima koje sam pozvao. Bitno mi je da ih upoznam, da vidim kako reaguju u utakmicama, puno mi znači da ih upoznam tako da će sutra svi dobiti šansu i da pokažu da zaslužuju mjesto u reprezentaciji naše zemlje, rekao je Petev i dodao:

– Zadovoljan sam ponašanjem naših igrača, svjestan sam da greške postoje, jedino ne griješi onaj ko ne igra. Svi su išli na pobjedu, bilo je puno emocija, ovo je bitan temelj za nastavak dalje. Primili smo dva naivna gola i to je jedino što nisam zadovoljan.

Petev je rekao da naša reprezentacija nije igrala defanzivno, te da smo bili bolji protiv Finske kao i da je teško promijeniti formaciju nakon dva dana sa ekipom.

– Nismo igrali defanzivno u Finskoj, vidio sam statistiku nakon utakmice, bili smo bolji. Formaciju nije lako promijeniti, ljudi koji razumiju ovaj posao su na mojoj strani. Moramo naći vremena da malo duže vježbamo tu novu formaciju – ako ćemo je već mijenjati. Priliku će dobiti igrači koji nisu igrali protiv Finske, meni puno znači da vidim kako oni reaguju u stvarnoj utakmici.

Ponovio je naš selektor da je najveća snaga ove reprezentacije jedinstvo, te da su igrači ispoštovali sve zahtjeve iz svlačionice.

– Najveća snaga ove reprezentacije je jedinstvo, puno zahtjeva koje smo stavili pred igrače, oni su ispunili. Mi ćemo raditi da budemo sutra bolji, dodao je Petev i zatim nastavio:

– Pritisak uvijek postoji, ja ne dijelim utakmice. Koliko mi je bitna Finska, toliko mi je bitna i Kostarika, ući ćemo sa svim snagama da pobijedimo, to je u mojoj glavi i momci će to ispoštovati. Svako ko dobije šansu daće sve od sebe. Insistiraćemo na tome da kao ekipa poboljšamo našu igru u odbrani. Nije fer da krivimo samo odbranu. Svaki od 11 igrača na terenu mora raditi kao jedan, na tome ćemo insistirati i siguran sam da ćemo izgledati bolji.

Za kraj je Petev istakao da je naša grupa veoma jaka, te da do posljednjeg kola neće biti ništa riješeno oko plasmana na Mundijal.

– Nemamo šta pričati o Francuskoj, to je svjetski prvak. Naša grupa je jaka, biće teških utakmica, ali mislim da do posljednjeg kola neće biti ništa riješeno. Zadovoljan sam reakcijom ekipe dva dana nakon Finske, najbitnije je da nema povrede. Jučer smo podijelili igrače u dvije grupe, jedna je radila trening regeneracije, druga je odradila jak trening. I danas će biti isto tako, spremni smo za utakmicu sa Kostarikom, zaključio je naš selektor.

Prijateljska utakmica BiH – Kostarika igra se sutra u 18 sati na stadionu “Bilino polje” u Zenici.

Pročitajte...