Fudbal: Slišković zvanično na klupi Željezničara

Blaž Slišković  je zvanično izabran za novog trenera FK Željezničar.Iskusni 61-godišnji stručnjak preuzet će klupu Plavih od Amara Osima i pokušati prekinuti lošu seriju sarajevskog tima u proljetnom dijelu Premijer lige BiH.

Slišković se na trenersku klupu vraća nakon godinu dana, a posljednji angažman imao je u dalekom Hong Kongu na klupi Kitcheea.

Ovaj stručnjak je imao blistavu igračku karijeru. Ponikao je u dresu Veleža, a potom je ostavio dubok trag u splitskom Hajduku. Uslijedio je transfer u Marseille, ali se nakon samo godinu dana odlučio na odlazak u Pescaru.

Slišković je nakon Pescare igrao još za Lens, Mulhousr i Rennais u Francuskoj, a potom je 1994. godine stigao u Hrvatski Dragovoljac. Karijeru je završio prije 22 godine u dresu mostarskog Zrinjskog.

Slišković je trenersku karijeru počeo u Brotnju i kasnije Posušju, a prvi ozbiljniji angažman imao je na klupi Bosne i Hercegovine koju je predvodio od 2002. do 2006. godine. Bakina generacija ostala je upamćena po tome što ih je jedan gol dijelio od plasmana na EP u Portugalu.

Nakon godinu dana pauze Baka je odlučio ponovo da se vrati trenerskom poslu i prihvati poziv s Grbavice. U Željezničaru ga očekuje sigurno dosta posla, a da li će opravdati očekivanja čelnika kluba i navijača ostaje nam da vidimo.